Victorie superbă a rugbiștilor de la ”U” Cluj

Universitatea Cluj a obținut o superbă victorie, cu 33-14, duminică, pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, în fața echipei Știința Petroșani, într-un meci contând pentru etapa a 6-a a Ligii Naționale de rugby.

Prima repriză a aparținut echipei noastre care a deschis scorul în minutul 6 prin încercarea lui Andrei Pricopie, transformată de Ovidiu Melniciuc. Alte 6 minute mai târziu, ”U”a reușit o nouă încercare, prin Dragoș Damian.

Înainte de intrarea la vestiare, la ultima acțiune, Robert Hîncu a pătruns în terenul de țintă, eseul fiind transformat de Melniciuc și prima repriză s-a încheiat cu scorul de 19-0.

După pauză oaspeții au revenit pe tabela de marcaj până 19-14 dar pe final elevii lui Cristian Săuan au gestionat mai bine jocul și au reușit să mai înscrie două eseuri prin Cristian Murgoci și Ionuț Mazăre, ambele transformate de Melniciuc stabilind astfel scorul partidei: 33-14.

În urma acestui rezultat, ”U” a urcat pe locul 2 în clasament, cu 15 puncte, la egalitate cu Știința Baia Mare dar cu un meci mai mult disputat.

La finalul partidei, antrenorul Cristian Săuan a făcut, pentru u-cluj.ro, o scurtă analiză a acesteia:

Am avut un început de meci bun dar cu oscilații în determinare și încredere în noi care ne-au afectat în repetate rânduri controlul posesiei balonului. Însă am dominat și gestionat bine începutul meciului, aproximativ 20 de minute, când am reușit să și marcăm două eseuri prin Dragoș Damian și Andrei Pricopie. În a doua parte a primei reprize, probabil pe un fondul unei relaxări a băieților noștri, jocul a fost controlat mult mai bine de către adversari aceștia reușind chiar sa marcheze un eseu. Cu toate astea am reușit să terminăm prima repriză în avantaj. Spre finalul acesteia și începutul reprizei a doua am fost nevoiți să facem schimbări pe anumite posturi ale unor jucători care au intrat în teren încă  nerecuperați complet în urma unor accidentări din etapele anterioare dar care au evoluat din cauza lotului restrâns pe anumite poziții. Din această cauză am continuat repriza secundă destul de modest, nu foarte convingători în deținerea controlul jocului mai ales în atac și în posesia balonului.

Cu toate acestea eu cred că jucătorii noștri au excelat în apărare, s-au impus clar în câteva rânduri în fața adversarului cu placaje decisive fapt care, cred eu, a și schimbat puțin doza de încrederea în noi reușind trei eseuri prin Robert Hâncu, Cristian Murgoci și ultimul marcat de Ionuț Mazăre.  Să nu-l uităm pe Ovidiu Melniciuc, cel care a transformat 4 lovituri de picior din cele cinci eseuri. Ne așteaptă, în etapa a 7-a un meci mai ușor, chiar dacă vom juca în deplasare cu RC Gura Humorului, partidă în vom încerca să dăm spațiu jucătorilor care au evoluat mai puține minute de la începutul campionatului.”

Comments

comments