Victorie mare pentru baschetbaliste în fața campioanei Sepsi

În ultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale baschetbalistele au primit vizita campioanei en-titre ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe. Partida dintre cele două echipe s-a disputat sâmbătă, 3 februarie, iar Universitatea Cluj a reușit să câștige cu 77-68 (21-20, 22-14, 15-16, 19-18).

„Studentele” au început să conducă de la jumătatea primului sfert, iar Sepsi nu a reușit să revină pe tabelă, scorul pauzei mari fiind 43-34. În sfertul trei, covăsnencele au fost mai agresive, dar nu au reușit să preia conducerea, iar în ultima parte clujencele au fost mai lucide decât oaspetele și s-au impus cu 77-68. Astfel, Universitatea Cluj i-a administrat prima înfrângere din acest sezon campioanei și este în Top 5.

„Să ne înţelegem şi să fim foarte corecţi: Sepsi este cea mai puternică echipă şi eu o respect foarte mult, în special pentru faptul că a avut 15 victorii consecutive în campionatul intern. Noi am învins doar pentru că s-a simţit dorinţa foarte mare de a învinge a jucătoarelor mele. Asta nu înseamnă că echipa adversă nu rămâne, în continuare, cea mai puternică echipă din baschetul românesc. Noi, practic, doar din 2018 am început să jucăm în formulă completă. Mereu a lipsit cineva sau dacă nu a lipst, acel cineva venea doar cu puţine zile înainte de meci. Sunt foarte fericit că o să fim în această grupă, 1-5, şi vom lupta să ne clasăm pe un loc cât se poate de bun”, a spus Dragan Petricevic.

Coşghetera partidei a fost jucătoarea echipei oaspete, Tyaunna Marshall, cu 23 de puncte, urmată de Aida Kalusic cu 21 de puncte. Celelalte marcatoare ale Universității Cluj sunt: Amanda Thompson 18, Leslie Vorpahl 9, Olena Samburska și Theairra Taylor 8, Ioana Ghizilă 6, Irina Părău 4 și Bianca Voica 3.

Comments

comments