Un nou transfer la gruparea de baschet feminin

 Foto: clemsontigers.com

Foto: clemsontigers.com

Echipa feminină de baschet a Universității Cluj s-a întărit cu o nouă jucătoare străină. Nikki Dixon este o baschetbalistă din Statele Unite ale Americii și va evolua pentru restul sezonului la formația clujeană. În vârstă de 23 de ani, aceasta acoperă pozițiile 1-2 și a jucat pentru ultima oară în Israel.

Dixon se află la cea de-a doua stagiune din postura de profesionistă, după ce în sezonul 2015-2016 a evoluat în campionatul Elveției, absolvind Universitatea Clemson în 2015.

Referitor la această achiziție, antrenorul Dragan Petricevic a declarat următoarele pentru ziardecluj.ro:

„Nikki Dixon este o jucătoare adusă cu gândul la calendarul meciurilor, extrem de încărcat, pe care ”U” îl are de parcurs. Suntem conștienți că într-un asemenea ritm pot să apară accidentări, de care din păcate nu am fost ocoliți nici până acum, și cum noi avem obiective înalte în acest sezon, ne-am gândit să mai avem o jucătoare străină în lot în caz de nevoie. Este o jucătoare tânără, cu multă energie și o bună apărătoare. Desigur, după doar două antrenamente, e foarte devreme să tragem orice concluzie mai clară. Indiferent de trecutul unui jucator, niciodată nu poți să știi cum se va adapta la noua echipa, oraș sau mod de viață, așa că poate cel mai bine e să nu privim aducerea acestei jucătoare ca o întărire spectaculoasă care va schimba soarta campionatului din acest moment, ci ca o preocupare a conducerii și staff-ului în ceea ce privește împlinirea obiectivului.”

Comments

comments