VOLEI FEMININ

  • Una dintre realizările şi în acelaşi timp mândriile acestei secţii este aceea de a fi pregătit şi promovat în loturile naţionale jucătoare ce aveau să-şi aducă contribuţii notabile şi multe succese ale echipei naţionale în competiţii de nivel european şi mondial. Acesta este rodul activităţii tuturor celor ce s-au aflat la conducerea tehnică a echipelor, printre care îi amintim pe prof. Ioan Scurtu şi prof. Ion Bânda. Iată doar câteva nume ce au căpătat consacrarea internaţională şi naţională, facând cinste, astfel, culorilor “U”: Doina Corbeanu, Sonia Colceriu, Ana Mocanu-Susan, Alina Pralea, Luminiţa Pintea, Corina Rotar, Loredana Dragoste.
  • Ştiați că secția de volei feminin a obținut 4 medalii de bronz în Campionatele Naționale (1960/1961, 1961/1962, 1995/1996, 1996/1997) ?
  • Ştiați că Neluță Bînda a fost antrenor la echipa de volei feminin a Universității Cluj timp de peste 20 ani? Figură reprezentativă pentru voleiul clujean, maestru emerit al sportului prof. Neluţă Bînda s-a bucurat de o notorietate aparte în lumea iubitorilor de sport. Prin întreaga activitate pe care a desfăşurat-o de-a lungul timpului în oraşul nostru şi-a câştigat stima, respectul şi admiraţia din partea tuturor. În anul 1960, Neluţă Bînda devine jucătorul lui “U” Cluj, echipa care îl va lansa în voleiul de înaltă performanţă. Din anul 1974 devine antrenorul echipei feminine de volei “U” Cluj, formaţie cu care va cunoaşte bucuriile şi tristeţile specifice…antrenorului. Între bucuriile oferite se numără două medalii de bronz (1995 şi 1996). În 1999 este distins cu titlul de maestru emerit al sportului.
  • Ştiaţi că clujeanca Ana Mocanu-Susan a participat la cea de-a III ediţie a Campionatului Mondial de Volei (Paris) din 1956, acolo unde România a ocupat locul II?
  • Ştiaţi că România a găzduit Campionatul European de Volei din 1963, iar la Cluj-Napoca a avut loc una dintre seriile competiţiei, cu participarea echipelor Austriei, Iugoslaviei, RDG şi URSS?
  • Ştiaţi că la Jocurile Olipice din anul 1964, disputate la Tokio, echipa feminină de volei a României s-a clasat pe locul 4, iar una dintre jucătoarele evidenţiate a fost clujeanca Ana Mocanu-Susan?
  • Ştiați că “U” Cluj este singura echipă din campionatul feminin care are tricoul cu gulerul de dantelă?
  • Ştiați că Alexandra Ariton este fiica fostului ministru al Economiei, Ion Ariton?
  • Daniel Banu a revenit pe banca echipei de volei, ocupand functia de antrenor. Daniel Banu (n. 1956, Breaza) este un nume însemnat în voleiul naţional şi internaţional. El a cucerit cu Petrom Ploieşti două titluri naţionale şi două Cupe ale României. De asemenea, Daniel Banu a antrenat echipe însemnate din România cum ar fi: Tractorul Braşov, Penicilina Iaşi, Cimentul Fieni, Steaua, Unic Piatra Neamţ, Banatul Caransebeş şi “U” Cluj.

 

Comments

comments