Scor fluviu și „triple-double” la baschet masculin

Universitatea Cluj a reușit un scor fluviu, 116-65, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, acolo unde a jucat ieri meciul cu Eagles Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din București contând pentru etapa a 18-a a Ligii I la baschet masculin.

Elevii lui Vlad Bota și Florin Covaciu au început determinați partida și și-au asigurat încă după primul sfert un avantaj important, 29-14. Următoarele acte au mers în același sens, 27-13 și 38-17 în timp ce ultimul, care a permis oaspeților să recupereze câte ceva din ecart, s-a încheiat cu 22-21 pentru ”U”.

De notat performanța lui Tudor Raul Văleanu, cel mai bun marcator al partidei precum și un mai rar întâlnit la noi „triple – double” trecut în contul lui Mihnea Tudor Brie, autor a 32 de puncte, 21 de recuperări și 10 pase decisive.

La finalul partidei, antrenorul Vlad Bota a declarat:

„Am făcut un meci foarte bun, cu procentaje demne de invidiat. Ne-a ieșit absolut totul, mai ales pe faza ofensiva. Băieții au dat dovada de maturitate și seriozitate maximă, fiecare dintre cei din teren a dat totul pentru victorie. Vreau să îi felicit și le doresc să mențină forma foarte bună și în următoarele jocuri, iar cei care dispută turneul final de U20 masculin în zilele următoare să păstreze aceeași determinare și dorință de a câștiga!”

Punctele pentru ”U” au fost reușite de: Tudor Văleanu 38, Mihnea Tudor Brie 32, Rareș Mihășan 16, Henrique Simionca 9, Cristian Alexandru 8, Tudor Todea 5, Giorgios Gerostathis 4 și respectiv Dragoș Tat și Ciprian Albu câte 2 puncte.”

”U” Cluj ocupă acum locul 6 în clasament iar în etapa a 19-a va întâlni duminică, 10 aprilie, în deplasare, ultima clasată ACS NN Ulisse București.

Comments

comments