Sâmbătă începe noua ediție a Ligii Naționale de rugby

Liga Națională de Rugby Kaufland ediția 2024 care demarează sâmbătă, va reuni la start cele mai bune 6 echipe din țară și se va desfășura într-un format cu 10 etape (sezon regular), urmate de semifinale și finale. Cele 6 formații participante sunt: Dinamo București, Știința Baia Mare, SCM USV Timișoara, Steaua București, ”U” ELBI Cluj-Napoca și Rapid București, aceasta fiind și ordinea din clasamentul ediției anterioare.

În prima etapă a sezonului regular, ”U” Elbi Cluj-Napoca va juca sâmbătă de la ora 16, în deplasare cu Știința Baia Mare.

Înainte de începerea noii ediții de campionat, antrenorul Cristian Săuan a făcut pentru u-cluj.ro o succintă analiză a auspiciilor sub care se va desfășura aceasta din punctul de vedere al echipei ”U” Elbi Cluj-Napoca: „Ne pregătim de începerea unui nou sezon competițional cu un format de șase echipe. Un campionat scurt și foarte competitiv, în care participarea noastră este o alegere destul de îndrăzneață având in vedere faptul ca celelalte cinci echipe sunt toate de o anumită talie valorică și cu o poziție foarte bună în clasamentele din ultimii ani. Din păcate încă suferim la capitolul noi achiziții: nu avem un lot de jucători la dispoziție care să ne permită anticipat să facem anunțuri mari și promițătoare. Nu va fi deloc ușor dar trebuie să privim puțin lucrurile și din punctul nostru de vedere și anume, faptul că ne vom bate cu cei mai buni ceea ce este și va fi întotdeauna un plus mare pentru noi toți mai ales pentru jucătorii care doresc să-și dezvolte calitatea tehnică individuală. Nivelul meciurilor ne va arăta exact unde suntem și ce va trebui să schimbăm sau să îmbunătățim pentru a avea creștere în joc. Ne cunoaștem plusurile și vom încerca să le exploatăm la maxim. Sâmbătă ne așteaptă prima etapa cu Știința Baia Mare în deplasare. Mă aștept de la băieți la o atitudine și o luptă pentru fiecare balon fără nici o reținere pentru că în aceste jocuri trebuie să ne dorim să creștem în fiecare minut, mai ales atunci când îi avem în față pe cei mai buni.”

La festivitatea de lansare a noii competiții, desfășurată la sediul Federației Române de Rugby, căpitanul ”U”-Elbi, Toma Mârzac a declarat: „În primul rând vreau să felicit Dinamo pentru reușirea eventului în sezonul 2023. În ceea ce privește obiectivul echipei noastre, acesta este să facem meciuri cât mai echilibrate cu echipele puternice având în vedere că formația noastră este foarte tânără, o echipă universitară. Sperăm să facem jocuri bune, spectaculoase, să ne ridicăm la nivelul așteptărilor, să ne mulțumim partenerii și fanii.”

Comments

comments