Polonezul Piotr Sobolewsky este noul antrenor al echipei de volei masculin

Echipa de volei masculin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj are un nou antrenor principal, în persoana polonezului Piotr Sobolewsky. Născut la 10 iunie 1986 la Starogard Gdański, Piotr se ocupă de pregătirea voleibaliștilor universitari încă de două săptămâni. Deși tânăr, tehnicianul are peste 10 ani de experiență ca antrenor secund la echipele naționale, alături de antrenori mari, precum Mariusz Sordyl, care a fost și la campioana Remat Zalău în sezonul 2011-2012.

„Piotr a început lucrul la echipă de circa două săptămâni, perioadă în care am dorit să observ modalitatea în care interacționează și antrenează băieții. Pot să spun că după aceste două săptămâni sunt convins că am reușit să aducem la echipă un antrenor cu adevărat profesionist, cu metode diferite de antrenament și care gândește la un alt nivel voleiul. În al cincilea an al meu lângă echipa de volei pot să spun că  în sfârșit sunt mulțumit de nivelul de pregătire și profesionalismul băncii tehnice. Îi urez mult succes și așa cum l-am văzut determinat să facă performanță la Cluj, dacă echipa se va ridica la nivelul așteptărilor și dorințelor lui, într-adevăr vom fi altfel anul acesta”, a declarat managerul echipei Bogdan Ungureanu.

Mai jos vă redăm un scurt interviu cu tehnicianul Piotr Sobolewsky.

Ce puteți să ne spuneți despre activitatea dvs. profesională?

Piotr Sobolewsky: Am fost antrenor secund la echipele naționale de băieți U20 și U23, am colaborat timp de șase ani cu antrenorul echipei naționale feminine, deci cea mai multă experiență o am de la echipele naționale. Acesta este și cel mai bun mod să înveți să te dezvolți. În Polonia fiecare antrenor tânăr trebuie să știe să investească în el ca să se dezvolte, participând la tot felul de cursuri, chiar și de dezvoltare a abilităților fizice și psihice. Tot timpul trebuie să înveți! Sunt un antrenor tânăr, dar am peste 10 ani de experiență și încă tot încerc să mă dezvolt și să învăț cât mai multe.

Cum a fost această perioadă de pregătire de când ați venit la echipă?

P.S.: Am lucrat din greu, dar suntem încă în perioada de cunoaștere reciprocă și acomodare. Încă învățăm să construim legătura. Până acum sunt mulțumit de băieți deoarece încearcă să fie mai buni, să învețe, chiar și cei mai experimentați, iar atmosfera la antrenamente este foarte bună deoarece toți simțim că putem construi ceva bun.

Ce obiective aveți cu echipa în sezonul 2018-2019?

P.S.: Cu acest grup vreau să construiesc o echipă care să meargă după motto-ul: Poți să lupți și să câștigi cu un lup, dar este foarte greu să reușești asta cu mai mulți lupi. Vreau să construiesc o relație foarte bună cu ei, bazată pe încredere și să știe că toți sunt importanți în această echipă, că fiecare are impact asupra ei și a meciurilor, chiar și doar cu un singur punct și toți vor trebui să-și asume responsabilitatea. Sunt adeptul responsabilității colective, iar această regulă trebuie să fie la toate echipele sportive de la toate disciplinele.

Cunoașteți amănunte despre adversarele din acest sezon și despre Campionatul României? 

P.S.: În acest moment mă uit la meciuri din campionatele trecute. Înainte să vin în România am vorbit cu alți tehnicieni care au antrenat aici, deci am câteva informații, dar cea mai importantă va fi concluzia mea personală după perioada de dinainte de campionat, când vom disputa câteva meciuri amicale.

Comments

comments