Laurențiu Nica este convocat la naționala România A

Echipa națională România A va deschide suita de patru meciuri test programate pentru luna noiembrie 2018 cu partida din data de 3.11. 2018, pe stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea, la ora 14:00, împotriva reprezentativei din Kenya.

Pentru acest meci, staff-ul tehnic format din Thomas Lièvremont – manager lot rugby XV, Danie de Villiers – antrenor principal și Dănuț Dumbravă – antrenor secund au stabilit un loc de 33 de jucători. Din aceștia, 11 provin de la CSA Steaua, liderul la zi al SuperLigii CEC Bank, 9 de la CSM București, 9 de la Timișoara Saracens, 3 de la CSM Știința Baia Mare și Laurențiu Nica de la Clubul Sportiv Universitatea Cluj.

„Pentru acest meci cu Kenya, staff-ul tehnic are două obiective. în primul rând, va fi un meci pentru care nu vom avea la dispoziție jucătorii din Franța și astfel va fi o bună oportunitate pentru noi să îi vedem pe jucătorii din campionatul intern, să îi testăm și pe cei tineri pentru că vom avea un mix interesant de jucători cu experiență și unii care pot face în curând pasul la echipa națională. Pentru aceștia, jucătorii tineri, va fi o bună oportunitate să se familiarizeze cu cerințele echipei naționale și să se obișnuiască cu presiunea unei partide cu miză internațională. Este extrem de important că vom avea această partidă de pregătire înaintea unui meci esențial cum este cel cu Portugalia pentru că este un prilej bun pentru staff să implementeze structurile noi de joc, grupurile pe care le vom folosi în planul de joc, ceea ce reprezintă de altfel și al doilea obiectiv, familiarizarea jucătorilor cu ceea ce România dorește să joace”, a declarat Danie de Villiers, antrenor al României A pentru site-ul www.frr.ro.

Reunirea lotului va avea loc pe data de 28 octombrie, orele 18:00, la sediul Federației Române de Rugby.

Comments

comments