Iosif Hercz – antrenor al secției de box

După o perioadă de boxer activ – perioadă în care am cucerit mai multe medalii la Campionatele Naționale ale României și am fost declarat de mai multe ori „Cel mai tehnic boxer” – am început de tânăr activitatea de instructor sportiv și cea de antrenor, având ca exemple de urmat în viitoarea mea carieră de antrenor cum ar fi: Mihalik Iosif, Florea Stanomir, Ion Chendreanu, Francisc Ambruș, Ion Botezatu, Eugen Douda, să amintesc doar câțiva dintre „corifeii” boxului clujean și național.

La Clubul Sportiv al Armatei Cluj-Napoca, timp de 20 de ani, am antrenat cei mai valoroși sportivi militari din toată țara pe timpul stagiului militar, contribuind la performanțele sportivilor din toată România. După 3 ani petrecuți în Ungaria, unde am participat la pregătirea sportivilor din cadrul Clubului Dozsa din Gyor, mi-am îmbogățit experiența obținând al doilea carnet de antrenor, cel din Ungaria, la Facultatea Semmelweis din Budapesta.

În 2006 am revenit în țară și am înființat CS Univers Cluj cu secția pilot și în comuna Gilău, punând bazele boxului în Gilău am relansat activitatea de box la Voința Cluj, activitate care a adus multe medalii obținute de boxerii Giurgiu Ionuț, Constantinescu Mihnea, surorile Dinescu. Din 2013, în urma „colaborării” cu ”U” Cluj am obținut cele mai valoroase rezultate din ultimii ani a boxului clujean. După prima perioadă a activității mele de antrenor s-au evidențiat sportivi ca: Turei Alexandru, Gomboș Andrei, Bot Lucian, Lurci Mircea, Bihorean Emil, Kontz Laszlo, Octavian Matiș, Benche Răzvan, mulți devenind chiar instructori și antrenori de box.

Din 2013, la ”U” Cluj-Napoca, am înființat secția de box, după câteva decenii de pauză și s-a produs o relansare a boxului clujean prin boxerii: Dorin Doghi, Alin Bodea, Samuel Șanta, Ionuț Iancu, Andrei Șerdean, Tomas Baias, Florin Cimpoeșu, Alexandru Busuioc, Cristian Lăpăzan, Ana-Maria Someșfălean, Alexandru Suciu, medaliați și campioni naționali, participanți la Campionatul European în anii 2015, 2017 și 2018.

Ce mă bucură foarte mult este că majoritatea sportivilor mei azi sunt profesori, oameni de afaceri, exemple în sport și în viața de zi cu zi.

În anul 2017 prin ordinul MTS am fost declarat antrenor emerit.

Comments

comments