Ioan Ani-Senocico – antrenorul echipei de handbal masculin

M-am reîntors la Cluj cu mare drag după o perioadă petrecută la Deva și Râmnicu Vâlcea, unde am avut ocazia să-mi îmbunătățesc aptitudinile de antrenor. La Deva am antrenat echipa de senioare Cetate Deva-Trans, iar la Râmnicu Vâlcea am antrenat echipele de Juniori 3 și Juniori 4, cu cei din urmă ieșind vicecampioni naționali. Revenirea la Cluj m-a regăsit în postura de antrenor principal la handbal masculin, unde am întâlnit un lot de jucători tineri și de mare perspectivă.

M-au încântat condițiile propice pe care le oferă clubul, sala de antrenament, sala de forță și Centrul de Recuperare, care dispune de oameni foarte profesioniști. Ceea ce nu mă încântă este lipsa masivă de interes din rândul privatului pentru sport și în special pentru handbal masculin. Îmi doresc foarte tare, împreună cu acești tineri handbaliști, să promovăm în primul eșalon să revenim pe prima scenă handbalistică, acolo unde am fost odată.

Acolo vom ajunge doar prin multă muncă, lucru care cred că mă caracterizează. Îmi place foarte mult să muncesc și cred cu tărie că acest lucru se va vedea în rezultatele echipei pe viitor. În momentul de față, sunt foarte mulțumit de randamentul băieților cu care ne aflăm pe locul 3 în Divizia A, Seria B. Eu sper că dacă vom avea o mai mare susținere din partea clubului și al autorităților vom reuși în următorii doi ani să promovăm pe prima scena handbalistică.

M-am născut la data de 25.04.1980 în județul Bistrița-Năsăud, unde am urmat cursurile Școlii Generale și Liceul cu Program Sportiv. Am început handbalul la vârsta de 11 ani la Bistrița sub comanda domnului profesor Vlad Silviu, care mi-a călăuzit pașii până la terminarea junioratului.

Am ajuns la Cluj unde am jucat pentru Armătura din 1998 până în 2001 când s-a fuzionat cu ”U” Cluj și, astfel, ajungând în Liga Națională unde am activat până în 2010, când din motive de sănătate am fost nevoit să renunț la activitatea sportivă.

Am început să antrenez grupele de juniori de la ”U” Transilvania Cluj, după care am fost antrenor secund la echipa de seniori, urmând să ajung antrenor principal. Am mai antrenat echipa de senioare de la ”U” Jolidon, unde am început ca antrenor secund urmând să fiu antrenor principal la ”U” Alexandrion. Am antrenat Cetate Deva și HCM Torok Râmnicu Vâlcea.

Comments

comments