Înotătorii de la ”U” Cluj, rezultate excelente la Cupa României

Universitatea Cluj a obținut rezultate excelente la Cupa României, desfășurată la acest sfârșit de săptămână la Târgoviște, concretizate prin 2 medalii de aur, 2 de argint, 1 de bronz și în plus 2 locuri 4 care situează ”U” pe unul din primele 10 locuri în ierarhia națională.

Cele mai bune performanțe au fost obținute de George Rațiu, aur la 50 de metri fluture și la 50 de metri liber cărora li se adaugă locurile secunde câștigate de Cătălin Ungur la 50 de metri fluture și de același George Rațiu la 50 și 100 de metri fluture.

Medalia de bronz din palmaresul echipei noastre a revenit lui George Rațiu în proba de 100 de metri liber iar locurile adiancente podiumului au fost adjudecate de Cătălin Ungur la 50 de metri spate și 50 de metri liber

La finalul competiției, antrenorul Francisc Philgas Soit a apreciat rezultatele sportivilor de la ”U” Cluj și a precizat că: „deși am fost aproape, nu am reușit să stabilim noi recorduri naționale așa cum ne-am dorit dar suntem campioni în 2 finale cu cei mai buni înotători de fluture și liber din România. A fost o competiție cu multe rezultate bune din partea tuturor sportivilor care merită toate felicitările noastre”.

În această vară juniorii, tineretul și seniori se pregătesc pentru noile încercări de la Campionatul National în bazin scurt (25 de metri) din luna noiembrie de la Miercurea Ciuc în timp ce pentru George Rațiu și Cătălin Ungur urmează provocarea de realizare a baremului pentru Campionatul European de la Roma din bazin de 50 de metri și a celui de accedere la Campionatul Mondial în bazin scurt, de 25 de metri, de la Melbourne.

În același timp, copiii și cadeții Tania și Mihnea Pop urmează ca, în această lună, să participe la Campionatele Naționale rezervate grupelor lor de vârstă.

 

Comments

comments