Horea Hîmpea – antrenorul echipei de rugby masculin

Am început să practic rugby la Universitatea Cluj din anul 1986, la 13 ani, în Parcul Sportiv Babeș (Iuliu Hațieganu) și am avut șansa să rămân alături de această echipă până în acest moment, trecând de la statutul de jucător la cel de antrenor, bucuros să cunosc oameni din diferite ramuri sportive cu care am împărțit aceleași sentimente de mândrie pentru ceea ce înseamnă sportul, dar și culorile unui club… care au pus bazele formării unor caractere puternic bazate pe responsabilitate, muncă în echipă, comunicare.

„Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoși. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria națiunii; nu speculă, ci jerfă “- Iuliu Hațieganu.

În vara anului 2017 echipa de rugby a Universității Cluj a trecut printr-o perioada grea, dar cuvintele lui Iuliu Hațieganu au făcut ca formația noastră să se regăsească. Acum putem spune că am reușit să creăm un grup care poate să se dezvolte frumos, care e gata să dovedească că barierele pot fi depășite. Avem jucători în vederile loturilor naționale U20 sau convocați în stagiile de pregătire pentru România A, ”U” Cluj fiind cunoscută deja ca o unitate de tradiție în descoperirea, îndrumarea și promovarea jucătorilor tineri care se regăsesc în campionate puternice.

Cred în acest proiect început în 2017, cu o nouă conducere, care se întinde pe o perioadă de 4 ani, cred în ambiția jucătorilor, în dorința de a învinge și de a obține perfomanțe în întrecerea internă.

Comments

comments