Fete „de bronz” la baschet sub 19 ani

Universitatea Cluj a cucerit medaliile de bronz la turneul final al Campionatului Naționale de baschet feminin sub 19 ani desfășurat recent în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” din Brașov.

În prima semifinală fetele antrenate de Ioannis Koukos și Vlad Bota au dat piept cu Olimpia București, viitoarea câștigătoare a competiției, în fața căreia au cedat cu 67-52.

Meciul pentru locul 3 le-a adus în față jucătoarelor de la ”U” o altă echipă din capitală, CSS nr. 4 Champions, pe care „studentele” au întrecut-o cu 65-51 intrând astfel în posesia medaliilor de bronz.

În cele două partide, punctele pentru ”U” au fost reușite de: Roxana Popovici 17+17 , Bianca Mihășan 8+19, Laura Maria Bota 10+11, Miruna Alexia Rus 11+ 9, Iulia Maria Armanca6+3, Daria Nicola Deac 0+3 și Magda Obreja 0+3.

Cu cele 34 de puncte înscrise în cele două partide, la care se adaugă11 recuperări și o pasă decisivă, Roxana Popovici, la doar 17 ani,a ocupat locul 3 în clasamentul celor mai bune jucătoare ale turneului.

În finala mare, Olimpia București a învins la limită gazdele de la CSU Brașov cu 57-56 și a devenit campioană națională.

Comments

comments