Două titluri naționale pentru boxerii ”U” Cluj

 Primii doi din stanga: Florin Cimpoeșu, Cristian Lăpăzan

Primii doi din stanga: Florin Cimpoeșu, Cristian Lăpăzan

Boxerii Clubului Sportiv Universitatea Cluj, Cristian Lăpăzan și Florin Cimpoeșu, și-au trecut în palmares titlurile de campioni naționali la cadeți. Universitarii clujeni au participat în perioada 2-7 mai la finala Campionatului Național de cadeți, desfășurată la Sala Sporturilor din Brezoi, județul Vâlcea.

În finala categoriei 32 kg, Cristian Lăpăzan a boxat pentru medalia de aur cu Ionuț Chiriac, legitimat la Nicolina Iași, iar Florin Cimpoeșu a cucerit titlul de campion la categoria 65 kg, după ce a trecut de zălăuanul Tudor Mocan.

„Acest titlu este pentru Lăpăzan încununarea muncii de doi ani de zile. Este un băiat conștiincios, lucrează la antrenamente ca niște boxeri adevărați, deja formați, iar după ce anul trecut i-a fost refuzat de arbitrii titlul de campion național, de data aceasta și-a demonstrat tehnica boxând foarte tehnic, cu o eleganță desăvârșită pe care o au doar boxerii consacrați și reușind să-și surclaseze toți adversarii la fiecare meci disputat. Lăpăzan a fost unul dintre cei mai tehnici boxeri ai competiției. Cimpoeșu, care anul trecut a luat bronzul la o categorie inferioară, acum și-a surclasat adversarii înainte de limită. Cu primul adversar a terminat ostilitățile din prima repriză, iar  Tudor Mocan i-a rezistat până în a doua repriză. Are un pumn de dinamită copilul asta”, a declarat Iosif Hercz, antrenorul secției de box a CS ”U” Cluj.

„A fost greu, dar cu multă muncă am reușit să trec de adversari cu bine și sunt foarte bucuros că am ieșit campion național”, a spus cadetul Cristian Lăpăzan.

Comments

comments