Doghi Dorin, bronz la Campionatul Național

Trei sportivi legitimați la secția de box a Clubului Sportiv Universitatea Cluj au participat în perioada 24-29 septembrie la finala Campionatului Național de Tineret – masculin, organizată de Federația Română de Box în Sala Sporturilor din Brezoi, județul Vâlcea. Doghi Dorin a cucerit medalia de bronz la categoria 56 kg, după ce a fost învins cu o dicizie 2-1 de vicecampionul Matei Ion de la Dinamo București. Ionuț Condea (categoria 75 de kg) și Andrei Șerdean (categoria 81 kg) s-au clasat la finalul competiției pe locul V.

„A fost un meci strâns, dar a meritat victoria dinamovistul datorită pregătirii lui fizice mai bune. Doghi Dorin a punctat foarte frumos în prima repriză pe care a câștigat-o detașat, în a doua l-a egalat Matei, iar în a treia l-a depășit. Șerdean a boxat cu un băiat de la CSM Pitești pe care l-a bătut data trecută la Cluj la «Cupa Baciului» și acum, după ce a Andrei a condus o repriză întreagă, în ultimele zece secunde a primit o mănușă deschisă în nas de i-a început o hemoragie care abia s-a oprit când am ajuns la cazare”, a declarat Iosif Hercz, antrenorul pugiliștilor universitari.

„Meciul din semifinală a fost destul de greu, dar dacă mai trăgeam puțin de mine puteam să câștig, am pierdut printr-o decizie de 2-1. Sunt mulțumit pentru performanța mea, dar vreau să ajung pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și vreau ca selecția pentru mondiale să o câștig”, a punctat medaliatul cu bronz al campionatului, Doghi Dorin.

Comments

comments