Diana Șamanț, noul transfer al echipei de handbal

Staff-ul echipei de handbal feminin a Clubului Universitatea Cluj a transferat-o pe Diana Șamanț, pivotul naționalei de tineret a României care a terminat pe locul 5 la Campionatul European de Handbal Feminin pentru Tineret din 2019 din Ungaria. În vârstă de 19 ani, Diana a început handbalul în anul 2010 la LPS Banatul Timişoara, în 2017 s-a transferat la Clubul Sportiv Marta, iar ultimul sezon a evoluat pentru CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud. În sezonul recent încheiat, Şamanţ a atins faza sferturilor de finală ale Cupei EHF alături de CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud.

Totodată, formația universitară a mai achiziţionat șase jucătoare: centrul Judith Vizuete, golgheter al Ligii Spaniei în ultimele două sezoane și componentă a naţionalei B a Spaniei, extrema dreapta Florența Ilie (HCM Slobozia), extrema strângă Denisa Șelever (SCM Gloria Buzău), interul dreapta Paulina Masna (Minaur Baia Mare) și portarii Mădălina Ion (CSM București) și Maryna Dumanska (CSM Tg. Jiu). De asemenea, Viorica Țăgean, Diana Lazăr și Corina Cordoș și-au prelungit contractele, iar Rebeca Necula este sub contract cu noi până în vara anului 2021.

Au părăsit lotul clujean: Cristina Boian, Larissa Araujo, Alexandra Dindiligan, Alexandra Prodan, Macarena Gandulfo, Ana Maria Mincu (a fost sub formă de împrumut de la SCM Craiova) și Patricia Moraru (a semnat încă din luna februarie cu Gloria Buzău).

De pregătirea echipei se va ocupa din acest sezon antrenorul Alex Curescu, care a activat în campionatul Olandei, încă din 1997. Curescu a câștigat toate trofeele interne din Olanda și a fost desemnat antrenorul anului în 2009.

Comments

comments