Curaj și glorie

 Sabina Miclea este componentă de bază a echipei de volei feminin ”U” NTT Data și a fost componentă a lotului național. Este absolventă a facultăților de Psihologie și de Kinetoterapie din Cluj.

Sabina Miclea este componentă de bază a echipei de volei feminin ”U” NTT Data și a fost componentă a lotului național. Este absolventă a facultăților de Psihologie și de Kinetoterapie din Cluj.

Se spune că învățăm din experiențe, mai ales din cele noi pe care pentru a le putea trăi și absorbi cu maximă intensitate e nevoie să găsim curajul de a ne avânta în necunoscut, doborând barierele zonei noastre de confort.

Aceste experiențe nu se dobândesc adoptând o stare vegetativă, ci devenind un motor care se mișcă în ritm cu pulsul vieții. Ne plângem deseori de plictiseală, de caracterul banal al vieților noastre, de parcă universul este dator să să ne hrănească setea de nou așa cum hrănim un sugar atunci când îi este foame. Pentru a explora un nou mod de a fi este nevoie să ne asumăm încheierea anumitor etape și a unui vechi mod de a fi.

Începuturile sunt cele ce precedă sfârșiturile.Tindem să suferim, ne temem, ne este bine în zona cunoscută, mult iubita și detestata zonă de confort. Plictiseala și plafonarea sunt cele care ar trebui să ne stârnească într-adevăr un sentiment de vină. Vina că ne irosim, că în timp ce lumea se întinde la picioarele noastre, largă și diversă, alegem iar și iar aceleași drumuri cunoscute, îndelung bătătorite.

Lumea așteaptă să fie explorată, și în acest parcurs, ne descoperim și ne explorăm pe noi înșine. În noi ipostaze, acționând, gândind și îndrăznind diferit. Mai bine, mai rău, mai ușor, mai greu, nu știm. De multe ori ne complăcem în monotonie și prindem rădăcini imaginare, într-o situație, într-un loc, ca și cum acesta este datul nostru existențial, ca și cum așa a fost să fie. Acționând și gândind astfel, devenim mai mici și mai mici, ne pierdem suflul și seva vitală.

Nu ne-am născut păsări călătoare, dar nici copaci meniți să îmbătrânească acolo unde au răsărit. Când eram copii, exploram lumea cu o curiozitate neobosită, de ce să nu facem asta din nou? Ceea ce reprezintă un sfârșit este implicit un nou început, începutul a ceva ce ne poate schimba viețile pentru totdeauna. Depinde de noi în ce mod acceptăm și exploatăm provocările pe care viața le lansează, dacă îi dăm voie. Dacă ne dăm voie… SĂ FIM!

Sabina Miclea
Psihoterapeut și componentă de bază a echipei de volei feminin ”U” NTT Data Cluj

Comments

comments