Bun venit, Vicențiu Dumitrescu!

Echipa de volei masculin ”U” Cluj are un nou antrenor principal: Vicențiu Dumitrescu va prelua echipa în timp ce Romeo Lotei rămâne antrenor secund.

Dumitrescu a practicat volei de performanţă între 1989 şi 2005, perioadă în care a trecut pe la Dinamo Bucureşti, Deltacons Tulcea şi Go Pass Brabant Lennik (Belgia). Dintre trofeele cucerite de Dumitrescu de-a lungul celor 16 ani de carieră amintim: două titluri de campion naţional de juniori cu Dinamo Bucureşti, două Cupe ale României cu Dinamo (1993, 1994), trei titluri de campion naţional de seniori, tot cu Dinamo (1994, 1995, 1996), trei titluri de campion naţional cu Deltacons Tulcea (2003, 2004, 2005), două Cupe ale României cu Deltacons (2003, 2004) şi o Super Cupă a României cu aceeaşi echipă (2005). De asemenea, cu Deltacons Tulcea a ajuns în Final Four-ul Cupei Europene Top Team Cup (2004). O altă performanţă notabilă a lui Vicențiu Dumitrescu este calificarea şi participarea la Campionatul European de Volei din Grecia (1995), alături de echipa naţională a României.

Ca antrenor Vicențiu Dumitrescu și-a început cariera în anul 2007 la VCM Râmnicu Sărat și a continuat apoi la CSM București unde a promovat cu echipa în Divizia A1. În sezonul 2010 – 2011 este Antrenor principal al echipei nationale de juniori a Romaniei cu care participă la Jocurile Balcanice unde câștigă medalia de bronz și este promovat antrenor principal la Centrul de Excelență din cadrul Federației Române de Volei.
Între 2011 și 2015 este din nou antrenor principal la CSM București pentru ca apoi să revină în cadrul federației de specialitate ca antrenor responsabil cu evaluarea și pregătirea loturilor naționale ale României la volei masculin.

„Astăzi voi lua primul contact cu jucătorii, am urmărit două meciuri, cel cu Titanii și cel de la București cu Știința dar îi știu cât de cât doar pe jucătorii mai vechi. Am venit la ”U” să muncim împreună penru a obține rezultatele pe care și le doresc clubul și suporterii și evident o clasare cât mai bună posibil ” – a declarat pentru u-cluj.ro, Vicențiu Dumitrescu.

La rândul lui managerul Bogdan Ungureanu a spus:

„Nu putem afirma că am fost nemulțumiți de munca fostei echipe tehnice dar am constatat că s-a instaurat o anumită rutină, un blocaj în rândul jucătorilor și am considerat că e nevoie de o schimbare. Ne dorim un suflu nou care să dea un nou start, acum până încă suntem la începutul sezonului. De asemenea dorim să profităm de experiența lui Vicențiu Dumitrescu la loturile naționale de juniori în condițiile în care la rândul nostru am întinerit destul de serios grupul de jucători.”

Comments

comments