Adrian Gherghina este din nou campion național la echitație

 Adrian Gherghina cu Jeronimo

Adrian Gherghina cu Jeronimo

Finala Campionatului Național Concurs Complet de Echitație Novici 2022 s-a desfășurat la Clubul Hipic Romsilva din Târgu Mureș și s-a încheiat cu un succes de marcă pentru sportivii de la Universitatea Cluj.

Adrian Gherghina, cu calul Jeronimo, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului devenind campion național în timp ce Călin Nemeș pe Aiwan a ratat de puțin medaliile și s-a clasat pe locul 4.

 „Ca de obicei, la concursul complet sunt destul de puțini participanți din cauza dificultății acestuia. În Finala de la Târgu Mureș am dovedit din nou că suntem cei mai buni din țară cu doi sportivi în primii cinci și evident cu Adrian Gherghina care a dominat din nou cea mai dificilă probă a competițiilor de echitație. A fost o confirmare a prestațiilor foarte bune din anii precedenți și un frumos final al campionatului de vară din acest an. Nu avem prea mult timp de odihnă pentru că în luna noiembrie încep competițiile din Campionatul de iarnă unde, de asemenea, dorim să ne respectăm „blazonul” și să aducem cât mai multe succese pentru ”U” Cluj.” – a declarat șeful de echipă și antrenorul Tudor Ciplea.

Concursul Complet de călărie reprezintă o disciplină foarte complexă și extrem de dificilă și constă în parcurgerea a trei probe distincte în una, două sau trei zile consecutive: dresaj, cross și obstacole.

Comments

comments