13 sportivi de la ”U” înoată pentru medalii la Hunedoara

Secția de natație a Clubului Sportiv Universitatea Cluj participă cu cei 13 sportivi la Campionatele Naționale de înot în bazin scurt (25 m), care vor avea loc la Hunedoara, în perioada 10-13 noiembrie. Cei treisprezece sportivi la CS Universitatea care vor înota la Hunedoara sunt: Coci Alexandru, Coste Alin, Mureșan Bogdan, Tufaru Liviu, Glință Robert, Pleșa Andrei, Sălăjan Alexandru, Rațiu George, Macavei Carina, Bocan Beatrice Sabrina, Korponay Kata, Ana și Alexia Dascăl. Înotătorii clujeni vor participa la 72 de probe.

La ediția de anul trecut, Universitatea Cluj a avut doar șase reprezentanți (Alexandru Coci, Carina Macavei, Robert Glință, Andrei Roman, Alin Coste și Andreea Andonie) care au venit acasă cu nu mai puțin de 32 de medalii, dintre care 15 de aur, 11 de argint și 6 de bronz.

Înotătorul CS ”U”, Robert Glință a participat la sfârșitul lunii trecute, în perioada 25-26 octombrie, la Cupa Mondială de Înot Seniori de la Tokyo, Japonia, competiție la care a ocupat locul locul 5 la 200 m spate, locul 6 la proba de 100 metri spate și 50 m spate. Glință a oprit cronometrele la 50:72 la 100 m spate, acesta fiind un nou record național de seniori. Precedenta performanță îi apaținea tot lui Robert și fusese stabilită anul trecut la Netanya, 50:77, acela fiind recordul mondial de juniori în actualitate, la 100 metri spate. La 50 metri spate, Robert Glință, pregătit de antrenorul Adrian Gherghel, a ocupat locul 6, cu timpul de 23:74. A fost pentru a doua oară în aceeași zi când Robert coboară sub 24 de secunde, după ce și în serii stabilise un record național, 23: 92, pe care l-a corectat din nou. La proba de 200 metri spate, în finală, Robert Glință s-a clasat pe locul 5, cu performanța de 1:52:97, echivalentă pentru un nou record.  Robert Glință a depășit precedentul record național, stabilit de Răzvan Florea în 2006, cu timpul de 1:53:71. Glință a prins finala Cupei Mondiale de la Tokyo și în proba de 100 metri spate, locul 6 cu record național stabilit.

Comments

comments