”U” Cluj, campioană națională la floretă

 Foto: frscrima.ro

Foto: frscrima.ro

Echipa masculină de floretă a Clubului Sportiv Universitatea Cluj s-a impus în competiția destinată seniorilor, adjudecându-și trofeul de campioană națională. Sala de scrimă „Ana Pascu” din București a găzduit în perioada 11-12 mai Campionatul Național de floretă seniori masculin individual și pe echipe.

La proba individuală, medalia de aur a competiției a fost cucerită de floretistul Universității Cluj, Radu Dărăban, iar la echipe, ”U” Cluj a redevenit campioană națională (2014 – Loc II, 2015 – Loc I, 2016 – Loc II) după ce a înregistrat patru victorii în tot atâtea partide (45-23 cu CSA Steaua București, 45-25 cu CSS Triumf București, 45-34 cu CSU Poli Timișoara și 45-16 cu CSTA București). Podiumul a fost completat de CSU Poli Timișoara, respectiv CSA Steaua București. Echipa campioană a Clubului Sportiv Universtatea Cluj a fost formată din Radu Dărăban, Bogdan Dascălu, Gerard Tuzhanyi și Alpar Bartok.

Sâmbătă, 13 mai, a aviut loc în sala „Ana Pascu” cea de-a VIII-a ediție a Trofeului Pellegrini la floretă feminin și masculin, la seniori, doar la individual. În acest an, ambele trofee Pellegrini au plecat în Ucraina. Yaroslav Stepura s-a impus la masculin, după 15-13 în finală cu floretistul universitar Bogdan Dascălu, iar Olga Leleiko a învins-o la limită pe Mălina Călugăreanu în proba feminină, scor 13-12, după minutul suplimentar. Ultimele trei ediții, 2014-2016, au fost câștigate de scrimerul legimat la ”U” Cluj, Radu Dărăban.

Cele opt ediții ale Trofeului Pellegrini de până acum i-au avut ca și câștigători pe următorii sportivi:
2010 – Cristina Ghiță și Radu Dărăban (ambii de la CSA Steaua)
2011 – Cristina Ghiță și Virgil Sălișcan (ambii de la CSASteaua)
2012 – Cristina Ghiță și Radu Dărăban (ambii de la CSA Steaua)
2013 – Cristina Ghiță și Virgil Sălișcan (ambii de la CSASteaua)
2014 – Kateryna Chentsova (SVSM Kiev) și Radu Dărăban (CSU Cluj)
2015 – Isabelle Stan (CSU Poli Timișoara) și Radu Dărăban (CSU Cluj)
2016 – Maria Boldor (CSA Steaua) și Radu Dărăban (CSU Cluj)
2017 – Olga Leleiko (SVSM Kiev) și Yaroslav Stepura (SVSM Kiev).

Comments

comments