Lansare de carte: „Ultimul cavaler al fotbalului romantic ”

Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, ora 17:00, în Sala de conferințe a stadionului Cluj Arena va avea loc lansarea cărții „Nicolae Szoboslay – Ultimul cavaler al fotbalului romantic”, o carte de Cristian Aszalos. 

În prezența jucătorilor Universității Cluj și a gloriilor clubului vor prezenta Ioan Ovidiu Sabău, Nicolae Szoboslay și alți invitați surpriză.

Ultimul cavaler al fotbalului romantic este Nicolae Szoboszlay. Amintirile acestei legendare personalități vor bucura sufletul tuturor celor care iubesc fotbalul cu adevărat și îi vor determina pe sceptici sau pe neutri să se îndrăgostească iremediabil de frumosul joc. Mărturisirile sale ne poartă prin patru epoci diferite: perioada interbelică, războiul, comunismul și era postrevoluționară. Fostul portar este ultimul supraviețuitor al echipei Universității Cluj, care a evoluat în exil, la Sibiu, după Dictatul de la Viena. O secvență tulburătoare a istoriei noastre.

Ulterior, Szoboszlay a împărțit același vestiar cu Petschovschi, Bodola sau frații Kovacs, monștri sacri ai „sportului rege”. Ajuns la C.C.A., viitoarea Steaua București, „portarul zburător”, cum era supranumit în tinerețe, a fost titular în primul derby al României, dintre Steaua și Dinamo! Se întâmpla în 1948. La 91 de ani, maestrul Szoboszlay este, într-adevăr, ultimul mohican al unor timpuri apuse. Dezvăluirile acestui aristocrat despre Iuliu Hațieganu, Baratky, Dobay, Ștefan Kovacs și multe alte figuri emblematice pe care le-a cunoscut vă vor emoționa prin măreția simplității lor. Prin autenticitatea unor întâmplări fascinante, pentru că au fost trăite! Un antrenor care a lansat, mai târziu, fotbaliști de excepție, de la Remus Câmpeanu până la Ioan Ovidiu Sabău.

Comments

comments