Delia Diac, 6 victorii din 6 posibile

Duminică, 5 martie 2017, a avut loc la Iași în organizarea A.S.C. Preventis prima etapă a Campionatului Național de Scrabble Anglofon pentru Tineret. La această competiție au participat și sportivii Diana Sandu, Delia Diac și Cristian Caba, legitimați la CS Universitatea Cluj-Napoca.

Delia Diac a reușit să câștige turneul cu un rezultat excelent. 6 victorii din 6 posibile, urmată de Diana Sandu, cu 5 victorii, campionul en-titre Iustin Enea (Argus Tg. Frumos) și Cristian Caba, ambii cu cate 4 victorii.

Diana Sandu și Delia Diac au reprezentat anul trecut România la cea de a XI-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Scrabble în limba engleză la Tineret sub 18 ani. Participarea celor două sportive universitare la competiția supremă de la Lille a fost cu atât mai importantă cu cât România este singura țară din Europa participantă la acest campionat mondial a cărei limbă oficială nu este engleza. Delia Diac s-a clasat pe locul 78 cu 11 victorii, iar Diana cu 10 victorii a încheiat competiţia pe locul 90 din 107 participanţi.

Comments

comments